SE Forum (Social Entrepreneurship Forum) är en NGO som främst arbetar för att stödja sociala entreprenörer i Sverige och runt om i världen. Vi ser till att samhällsinnovatörer får rätt stöd för att ta sin affärsidé ut i världen och få den att fungera för att skapa en bättre värld. Vi har funnits i drygt 10 år och nu vill vi expandera rejält.

Emma som har varit exceptionell som kassör kommer nu gå vidare så vi behöver någon som kan ta hennes plats. Rollen som kassör innebär att du sköter det ekonomiska i vår verksamhet och kanske är det du! Du blir även en del av SE Forums styrelse, vilket innebär att du har stor påverkan och är med och leder föreningens strategiska verksamhet.

 

Vem är du?

En glad och social person som är ordningsam och vågar ta plats. Du är bekväm med att prata och skriva på engelska och du har arbetat med  ekonomi/redovisning. Du är proaktiv och är lösningsorienterad.

 

Vad kommer du att göra som kassör på SE Forum?

Som kassör gäller det att du verkligen kan ekonomi och redovisning. Vi är lite av en komplex arbetsplats då vi är en NGO, och jobbar mycket med projektredovisning då vi löpande gör ekonomiska rapporter, budgetavstämningar osv gentemot våra finansiärer. Vi har i dagsläget en extern byrå som sköter löpande bokföring och löner men du bör ha en stor förståelse kring och kunskap inom redovisning då du kommer vara den som är kontaktperson och samordnar ekonomin och redovisningen. Vi omfattas också av revisionsplikt så du kommer också ha stöd av och kontakt med vår revisor.

Därför ser vi gärna att du kan checka av följande punkter:

  •  Du har erfarenhet av att ha lite olika ansvarsområden på en ekonomiavdelning. I denna tjänst kommer du agera firmatecknare och ansvara gentemot vår bank så du är trygg med ansvar när det kommer till redovisning
  • Du har förståelse och insikt i löpande redovisning
  • Du har överblick på pengar in och ut ur SE Forum
  • Du har koll på projektredovisning
  • Du kan det här med skatter och moms 

 

Erfarenhet?

Vi ser gärna att du har minst 2 år på en ekonomiavdelning eller arbetat som ekonomikonsult. Du ska kunna påvisa att du är ordningsam och kan redovisning då kassören på SE Forum spelar en central roll. Om du kan checka av ovanstående punkter och förstår vad dom innebär så är du förmodligen rätt person. Har du arbetat med redovisning i en välgörenhetsorganisation är det meriterande men inte något krav.

 

Vad får du ut av att arbeta på SE Forum?

Du får vara med att utforma SE Forum! Vi ska ta nya steg och har en väldigt hög ambition att växa de närmaste åren. Du kommer ha kontakt med sociala entreprenörer runt om i världen och vi sitter på Impact Hub i centrala Stockholm med massor av härliga entreprenörer och sociala entreprenörer. Så vill du vara en del av ett växande fenomen och gillar när det händer mycket samtidigt som man bidrar till en bättre värld så är detta helt rätt plats för dig. Observera att uppdraget är ett ideellt styrelseuppdrag utan ersättning och mandatperioden är på 2 år.

Låter det spännande? Skicka in din ansökan med CV tillsammans med ett personligt som visar att du har erfarenheten vi behöver. Maila till info@se-forum.se och skriv i ämnesraden ” Kassör”. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 1 mars.

Har du frågor kring tjänsten får du gärna kontakta vår nuvarande kassör Emma Hjorth på emmah@se-forum.se eller 0702-120150.

Har du frågor kring processen får du gärna kontakta SE Forums valberedning på nominations@se-forum.se.